Nominaties 2019

DATUM

WEDSTRIJD

WAAR

WEBSITE

13 april

HKS

Harlingen

Okke Hel

11 mei

RoeiRaceGrou

Grou

RRG

8 juni

Vuurtorenrace

Urk

Vuurtorenrace

15 juni

Kaagrace

Warmond

KwvdeKaag
7 sept.

Maasrace

Rotterdam

Maasrace

21 sept.

VeerseMeerRace

Kortgene

VeerseMeerRace

12 okt.

Grachtenrace

Amsterdam

Grachtenrace
2 nov.

MPM

Muiden

MuidenPampusMuiden

Klassementsberekeningen:

Nominaties:  Aan het begin van ieder roeiseizoen worden er wedstrijden genomineerd voor het Kuikenklassement. Van deze genomineerde wedstrijden moet een team er minimaal 4 roeien om mee te kunnen doen aan het Kuikenkampioenschap.

Punten halen:  Het Kuikenteam met het hoogste Wattage krijgt 0.9 punt, Nummer twee scoort 2 punten, nr. drie 3 etc… Dit geldt voor dames en heren apart. Wanneer er maar één Kuikenteam meedoet aan een wedstrijd dan krijgt dat team 2 punten, anders zou de winst wel erg gemakkelijk worden behaald. Deze punten worden ingevuld op de uitslagenlijst van deze website.

Prijzen:  Na de wedstrijd en in overleg met de desbetreffende organisatie worden er Kuikenprijzen uitgereikt. Afhankelijk van het aantal deelnemende Kuikens zijn er twee of drie prijzen bij de dames of heren, De prijzen worden beschikbaar gesteld door Roeisloepen.nl.

Kampioenschap:  Nadat alle genomineerde wedstrijden zijn geroeid, worden de punten van de vier beste wedstrijden van ieder team bij elkaar opgeteld. Het team met het laagste puntenaantal is kampioen (dit wordt na de laatste genomineerde wedstrijd bekend gemaakt).

Speciale situaties:  Wanneer er twee teams met evenveel punten eindigen wordt er gekeken naar de wedstrijden waarin beide teams hebben gestreden. Hiervan worden de Wattages opgeteld, het team met het hoogste totaal wint.

Het gebeurt ook dat teams niet voldoende genomineerde wedstrijden hebben geroeid, deze teams eindigen dan onder de teams met vier of meer resultaten (ongeacht het Wattage).