Nominaties 2017

DATUM

WEDSTRIJD

WAAR

WEBSITE

1 april

Vechten op de Vecht

Weesp

VodV.nl

15 april

Slag om de Zaan

Zaandam

zaanslag.nl

10 juni

Kaagrace

Warmond

kwvdekaag.nl

17 juni

Zwolse Grachtenrace

Zwolle

zwolsegrachtenrace.nl

8 juli

Respec op de Lek

Culemborg

respecopdelek.nl

15 juli

Mosselrace

Bruinisse

snoquedeux.nl

16 sept.

Veerse Meer race

Kortgene

veersemeerrace.nl

7 okt.

Grachtenrace

Amstedam

grachtenrace.com

4 nov.

MPM

Muiden

muidenpampusmuiden.nl

Klassementsberekeningen:

Nominaties:  Aan het begin van ieder roeiseizoen worden er wedstrijden genomineerd voor het Kuikenklassement, waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met het gegeven dat sommige kuikensloepen door zowel een dames- als een herenteam worden gebruikt. Dus voor de dames worden zoveel mogelijk andere races genomineerd dan voor de heren, tenzij er in een wedstrijd een aparte dames en heren etappe is (Vecht, Zaan, Kaag, MPM).

Van deze genomineerde wedstrijden moet een team er minimaal 4 roeien om mee te kunnen doen aan het Kuikenkampioenschap.

Punten halen:  Het Kuikenteam met het hoogste Wattage krijgt 0.9 punt, Nummer twee scoort 2 punten, nr. drie 3 etc… Dit geldt voor dames en heren apart. Wanneer er maar een Kuikenteam meedoet aan een wedstrijd dan krijgt dat team 2 punten, anders zou de winst wel erg gemakkelijk worden behaald. Deze punten worden ingevuld op de uitslagenlijst van deze website.

Prijzen:  Na de wedstrijd en in overleg met de desbetreffende organisatie worden er Kuikenprijzen uitgereikt. Afhankelijk van het aantal deelnemende Kuikens zijn er twee of drie prijzen bij de dames of heren, De prijzen worden beschikbaar gesteld door sponsoren.

Kampioenschap:  Nadat alle genomineerde wedstrijden zijn geroeid, worden de punten van de vier beste wedstrijden van ieder team bij elkaar opgeteld. Het team met het laagste puntenaantal is kampioen (dit wordt na de laatste genomineerde wedstrijd bekend gemaakt).

Speciale situaties:  Wanneer er twee teams met evenveel punten eindigen wordt er gekeken naar de wedstrijd waarin beide teams hebben gestreden. Hiervan worden de Wattages opgeteld, het team met het hoogste totaal wint.

Het gebeurt ook dat teams niet voldoende genomineerde wedstrijden hebben geroeid, deze teams eindigen dan onder de teams met vier of meer resultaten (ongeacht het Wattage).

Vanaf februari 2014 geldt: een team welke meedoet aan een sloeproeiwedstrijd in een Kuikensloep maar niet een geldige Cw kan overleggen (volgens FSN-normen en dus na te gaan in het sleepregister) doet ten allen tijde buiten mededinging mee voor het Kuikenklassement en wordt niet ingevuld op de uitslagenlijst.