Nederlands Kampioenschap Jeugdsloeproeien

Op zaterdag 29 september wordt voor de allereerste keer het NK jeugdsloeproeien gehouden. Teams vanuit het hele land kunnen meedoen aan dit sportieve evenement, dat georganiseerd wordt door sloeproeivereniging Daventre Portu. De races worden gehouden op de recreatieplas Bussloo tussen Deventer en Apeldoorn.

Wanneer: zaterdag 29 september, 12.30 tot 19.30 uur

Waar: recreatieplas Bussloo, Wilp

Wat: jeugdwedstrijd over 1,5 kilometer voor jongens en meisjes van 15 t/m 18 jaar

Kosten: inschrijving per team € 40,- Dit is inclusief koffie, thee en een maaltijd

Al eerder kwamen jeugdteams aan de start van de wedstrijden voor volwassenen, maar deze wedstrijddag is enkel en alleen voor de jeugd. Ben je in de leeftijd van 15 t/m 18 jaar, dan kun je meedoen. De competitie is apart voor jongens en meisjes. Je kunt natuurlijk ook inschrijven met een gemengd team, die doet dan mee bij de jongens competitie. Een team bestaat uit een stuur-man/vrouw en 8 roeier/roeisters met maximaal 2 wissel/reserveroeiers. Natuurlijk mag je net zoveel supporters meenemen als je zelf wilt.

Via voorrondes gaan de teams door naar de A- en B- finale, het parcours gaat over 1,5 kilometer met twee keerboeien. Per ronde starten meerdere teams naast elkaar, het eerste team die over de finish roeit wint. Voor de wedstrijden worden de Kuikensloepen van Daventre Portu ingezet, de teams hoeven dus zelf geen sloep mee te brengen!

Deze sloepen zijn vrijwel identiek aan elkaar, er hoeft dus niet met de ingewikkelde handicap methode worden gerekend.

Voorlopig programma:

12.30 teams aanmelden

13.30 stuurlieden bijeenkomst

14.00 eerste voorronde meisjes

14.30 eerste voorronde jongens

15.00 tweede voorronde meisjes

15.30 tweede voorronde jongens

16.15 B-finale meisjes

16.45 B-finale jongens

17.15 A-finale meisjes

17.45 A-finale jongens

18.00 gezamenlijke maaltijd

18.45 prijsuitreiking

19.00 napraten en afsluiten

Aanmelden:

De eerste teams hebben zich aangemeld, maar gelukkig is er nog volop ruimte om je op te geven. Meld je team aan op info@jeugdsloeproeien.nl, zet erbij of en bij welke club je bent aangesloten, geef aan of je een meisjes/jongens- of gemengd team bent. Graag krijgen we een mobiel nummer van je om contact te kunnen leggen.

Trainen:

Het roeien in sloepen is niet moeilijk, na een paar keer oefenen kun je al meedoen aan deze wedstrijden. Wil je weten waar voor jou de dichtstbijzijnde sloeproeivereniging zit, stuur je vraag naar info@jeugdsloeproeien.nl. We brengen je dan in contact met clubs in jouw buurt. Zij kunnen je waarschijnlijk helpen met de eerste trainingen.

Doen:

Zoek een team bij elkaar, vraag iemand om te sturen en begin gewoon.

We hopen je te zien op 29 september bij het eerste NK Jeugdsloeproeien.

Jeugdafdeling sloeproeien

Ron Straver

06-15504143

Website: www.jeugdsloeproeien.nl